21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Две заболявания с една операция вече лекуват в Очното отделение на МБАЛ Бургас

Операции 2в1 вече се правят в Очното отделение на МБАЛ Бургас АД, съобщи началникът му д-р Румен Мутавчиев. С една операция успешно се лекуват две очни заболявания – катаракта (перде на окото) и роговичен астигматизъм. Това е възможно благодарение на т.нар. торични лещи. Този астигматизъм е рефракционна аномалия , при която роговицата е с нарушена сферичност, а лещата дава възможност на пациентите не само да виждат по- добре, но и да махнат очилата за астигматизъм , които цял живот са носили, обясни д-р Мутавчиев.

 

„Самата имплантация е кратка и безболезнена процедура, а резултатите са впечатляващи. Вече на близо 20 пациенти са поставени такива лещи”, добави още той.

 

Катарактата представлява стареене на естествената леща на окото и се появява с възрастта. Всеки месец в Очното отделение на МБАЛ Бургас консултират безплатно болни с катаракта и техни близки. През юни безплатните консултации ще бъдат на 7 юни, петък, от 10.30 часа. Целта е да се разясни на пациентите и техните близки какво представлява катарактата, какви са разликите между вътреочните лещи, които са единствения начин за възстановяване на зрението при това заболяване, както и какви са критериите по които да си изберат леща. За повече информация и записване за консултациите всеки пациент може да се обади на телефона на Очно отделение – 056 894 938.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук