14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Две пенсионерки измамени по телефона

Две пенсионерки от Поморие и Бургас са били измамени вчера по телефона по класическата схема „катастрофа с жертва“. В Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 76 годишна бургазлийка от к-с «Зорница». Непознатият мъж, позвънил на домашния й телефон, задължил пенсионерката да купи ваучери за телефон и да продиктува номерата им.

Бургазлийката закупила ваучери на стойност 160 лева, като след като продиктувала номерата им на непознатия, успяла да се свърже с близките си и констатирала, че е измамена, след което алармирала полицейските служители. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 25 юли около 12.50 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие получено съобщение от 81 годишна поморийка, живееща на ул. «Трети март», за това че станала жертва на телефонна измама по механизма «животоспасяващо лекарство за болен от свински грип близък» за сумата от 2 450 лева.

Пенсионерката дала парите на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук