13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Две тийнейджърки са задържани за продажби на ментета в „продавалник.ком“

Две тийнейджърки на 16 и 17 години са заловени за продажба на фалшиви маркови стоки чрез сайта „Продавалник.ком“. В Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от управителя на фирма за пратки с офис в к-с «Изгрев», за това че две момичета направили опит да изпратят колетни пратки, чрез наложен платеж. При изпращането на пратките девойките не удостоверили самоличността си с документ, а на самите пратки били изписани имена, адреси и телефони на изпращача, неотговарящи на действителните и със съдържание в пратките неотговарящо на описанието. По този начин момичетата целели получаване на парични средства без да бъде изпратена  договорената с получателя стока. Установено е, че поръчките са осъществявани в интернет, чрез сайта «Продавалник.ком», като колетите са изпращани от 16 годишната Е.Е. и 17 годишната В.П., и двете от Бургас. След разговори с тях са констатирани още два случая на изпратени пратки по описания начин, осъществени на 22.11.т.г. от В.П., като едната от пратките е била предназначена за адрес в град Гарово, а другата за адрес в Плевен. 

 Обявеното съдържание в пратките е било за маркови маратонки и дрехи, под условие наложен платеж без право на отваряне от получателя – т.е. получателят взема колета, заплащайки цената му на фирмата за пощенски услуги без да се е убедил в съдържанието. При прибирането си у дома получателите от Габрово и Плевен констатирали, че съдържанието на колетите се различава от уговореното в сайта «Продавалник.ком», като алармирали фирмата – превозвач за това че срещу заплатените 40 лв. получили фалшива стока.

От клоновете в двата града съобщили на клоновете в Бургас и при явяването на девойките за получаване на сумата от 80 лв., служителите алармирали полицейските органи, които разнищили опита за измама. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

Девойките са направили пълни самопризнания. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук