11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

„Движение България на гражданите“ с резолюция за общи действия с Реформаторския блок

 

Делегатите на Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите“ приеха днес на най-висшия форум на партията политическа резолюция, с която дават мандат на ръководството на движението за общи политически действия с партии от Реформаторския блок, в това число и постигане на предизборна коалиция за предсрочните парламентарни избори и за изборите за Европейски парламент.

 

Делегатите декларират, че партията настоява за такива предсрочни избори. Коалиционното правителство на БСП, ДПС и „Атака“ е вредно и опасно за България, а парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ не е в състояние да предложи реална алтернатива на този порочен политически модел, се казва в документа.

 

Резолюцията още дава мандат на ръководството заедно с партньорите от Реформаторския блок да изготви и предложи на българските граждани пакет от радикални реформи в съдебната система, икономиката и администрацията, които да осигурят правов ред, справедливост и ефективно гражданско участие в управлението на страната.

 

Текстът беше предложен на двучасова дискусия, преди да бъде приет. В полза на общи действия с Реформаторския блок гласуваха 629 делегати, 21 бяха против, а 46 се въздържаха.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук