11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Движение „Да, България“ е факт

Нова партия се появи на политическата сцена у нас. Поддръжници на бившия правосъден министър Христо Иванов учредиха новия политически проект „Да, България”.

„Всичко, което виждате тук е резултат от работата на доброволци.

Музиката е специално написана за нас, визуалната идентичност е изработена от доброволец, залата е подарък от Мануела (бел. ред. Малеева)”, заяви Христо Иванов.

„Взехме ключово решение партията да е основана на една много широка дарителска база.

Средното дарение е от 100 лв.,

което изключва зависимостта от един или няколко големи дарители”, допълни Иванов.

В края на миналия месец бившият правосъден министър представи Учредителната декларация на партията. „Ако другите говорят за реформи, хората, обединени тук, могат да правят реформи“, заяви тогава той.

„Корупцията убива демокрацията – обрича милиони хора на системна, унизителна бедност и руши сектори“,

заяви Иванов след началото на учредителното събрание. В началото на събранието беше обявено, че са се събрали 1500 души, при необходими 500 по закон за учредяване на партия. Иванов посочи, че стартират една политическа сила от ново поколение, а това, което ги събира е нетърпимост. Идеята е малко по-особена – нетърпимото съзнание, че всъщност България може да е друга, че България заслужава друго.

Конкретните политически цели, които си поставя новосформираната партия, са: Да гарантираме върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие; да ускорим осезаемо темповете на развитие на страната; да започнем целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук