13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Движение Напред се цели да е третата политическа сила в страната

   „България се нуждае от развитие и техническо усъвършенстване.“ Това определи като основен приоритет на новосформираното Движение „НАПРЕД“ лидерът на Земеделски народен съюз /ЗНС/ Стефан Личев. Той, заедно с областният координатор на партия „Лидер“ Димитър Колев, областният председател на ВМРО Георги Дракалиев и областният координатор на ЗНС Борис Генчев представиха днес в Бургас новата коалиция. „Между трите политически формации се водят разговори от половин година, каза Личев. Тяхната цел е била да се създаде нова политическа сила, която да има общи приоритети и да създаде една единна парламентарна група, а не само да се съберем, за да прескочим границата за влизане в парламента. img_4209.jpgОбщото между „Лидер“, ВМРО и ЗНС е желанието да се съхрани българското в икономиката и в земеделието на страната, както и да запазим уникалното си лице като нация в ЕС. Като негативен пример Личев посочи това, че българските земеделски производители получават само 32% от субсидиите, които са определени за останалите селски стопани в Евросъюза. Според него до 2016 година, когато тези средства ще се изравнят, у нас ще заработят чужди фермери, на които българските няма да са конкурентноспособни. Същото важи и за икономиката. Според лидера на ЗНС, ако има повече български фирми на пазара, няма да се случва това, което в момента става с „Кремиковци“, тъй като много от чуждестранните инвеститори са всъщност авантюристи и при първия сигнал за някакъв интерес, бързат да фалират българските предприятия. Личев призова българите към повече солидарност, за да се запази българския облик на икономиката ни.

„От днес лидерите на трите формации на местно ниво откриват областен предизборен щаб“, каза областният председател на ВМРО. След него, до края на годината, ще бъдат открити и общинските. „Борим се за два мандата на Движение „НАПРЕД“ от Втори многомандатен избирателен район в следващия парламент“, обяви областният координатор на ЗНС Борис Генчев. Стефан Личев допълни, че до февруари към движението вероятно ще се присъединят нови коалиционни партньори – „Гергьовден“, „Новото време“, Социалдемократични формации от ляво и от дясно и „Единната народна партия“ на Мария Капон. „Имаме сили да бъдем третата алтернатива“, заяви Личев и допълни, че новото центристко формирование се стреми да спечели 8-10% от гласовете на избирателите. Лидерът на ЗНС каза още, че в движението има равнопоставеност между различните политически сили и всички решения се взимат с консенсус.

На въпрос дали атаката срещу  Христо Ковачки е политическа, Личев отговори, че не му се иска да смята така, защото е много грозно, но все пак в България може да се случи всичко. Той напомни, че още преди няколко дни самият Ковачки е поискал да се направи ревизия на фирмите му. Областният координатор на „Лидер“ Димитър Колев допълни, че целият бизнес на известния бизнесмен е на светло и няма табу за проверки. Колев също заяви, че не вярва вчерашната случка да е политическа поръчка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук