18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Двойният убиец от Долно Езерово съжалявал, психически не бил добре

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Драгия Радневски. Срещу него е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на 27.10.2015 год. в гр. Бургас, кв. Долно Езерово, умишлено умъртвил две жени. Деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, с произвеждане на изстрели в населено място на открито с огнестрелно оръжие ловна пушка марка „ИЖ-27ЕМ-М“ 12 калибър.

Окръжна прокуратура Бургас поиска срещу Радневски да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, като се мотивира с тежестта на повдигнато обвинение. Радневски е привлечен като обвиняем за умишлено убийство на две жени, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Прокурорът смята, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, включително и нерегламентирано да напусне пределите на страната или да извърши престъпление, въпреки че към момента на извършването на деянието той е неосъждан и има постоянен адрес. Пребиваването му в ареста е наложително и за продължаване на разследването, което все още е в начална фаза. Предстои извършването на редица процесуално-следствени действия по отношение на доказване на престъплението и евентуално повдигане на ново обвинение, което обуславя извода, че има основателна опасност същият да направи всичко възможно за осуетяване на разкриване на обективната истина. Прокурорът изтъкна, че поведението на обвиняемия се отличава с дързост и жестокост, което обуславя и високата обществена опасност на неговата личност.                 Защитникът на Радневски се съгласи с тезата на прокурора, че по делото има събрани безспорни доказателства за авторството на престъплението, самият обвиняем е признал това. Но според адвоката няма достатъчно доказателства, че неговият подзащитен ще се укрие, ако му бъде определена друга по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът помоли съда да наложи мярка за неотклонение – домашен арест.

В съдебната зала обвиняемият Радневски каза, че съжалява за стореното, направил го е, защото психически не бил добре. Той помоли съда да му наложи мярка за неотклонение домашен арест и заяви, че след извършването на престъплението той се е прибрал в дома си, и ако е искал още тогава е имал възможност да избяга.

Окръжен съд Бургас, като взе предвид представените по делото доказателства и становищата на страните, намери, че са налице основанията за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда задържане под стража спрямо обвиняемия. Съдът прие, че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на Радневски на деянието, за което му е повдигнато обвинение и съществува опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Актът на съда може да бъде обжалван в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна мярка е насрочена в Апелативен съд гр. Бургас на 10.11.2015 г. от 14.00 часа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук