14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Двумилионният пътник на Летище Бургас е Надежда от Беларус

С полет от Минск  на авиокомпания „Белавия” на летище Бургас кацна двумилионния пътник. Това Надежда Макаревич, която пристига на почивка в Слънчев бряг със съпруга си Игор и двете си деца Константин и Екатерина. Тя беше посрещната от директора на бургаския аеропорт  Георги Чипилски, от зам. кмета на община Бургас Лорис Мануелян, от представители на авиокомпанията и от почетния консул на Република Беларус  в Бургас  Атанас Попов.

Камерите и фотоапаратите определено изненадаха семейството, което с лимузина пристигна  във ВИП-а на летището. Надежда Макаревич е за четвърти път в България, но до сега е почивала с родителите си в Приморско. Тя е завършила Института за чужди езици, но в момента е домакиня. Тя сподели, че е била изключително изненадана от посрещането.

 „Емоцията е много силна и е трудно да я изразя. Знаете ли, това е трябвало да се случи, защото моя дядо цял живот  е работил в авиацията и именно в „Белавия”. За мен всички, което е свързано с „Белавия” ми е много скъпо и близко. Но емоцията ме изпълва, тя беше неочаквана. В началото даже исках да се скрия , да избягам, защото неочаквах това посрещане. Безумно приятно! Благодаря много за това, което се случи в България. Благодаря много! ”, сподели Надежда

ВИП гостите и директорът на летището разрязаха торта, която изобразяваше новият терминал на бургаския аеропорт, който беше открит миналата година и е проектиран да поеме 2 700 000 пътници.

Въпреки прогнозите за слаб сезон от Летище Бургас отново очакват ръст на туристи, като най-голям е при руския пазар.

 „Тази година отново очакваме положителни резултати. Посрещнахме двумилионния пътник три дни по-рано. Ръстът ще бъде около 2-3%, като традиционно най-голям ръст има при  туристите от  Русия , Германия , Великобритания. При полетите от Русия увеличението е около 6%.”, съобщи директорът на бургаското летище Георги Чипилски

При полетите от Беларус на летищата във Варна и Бургас е отбелязан ръст от 80%, а при туристите е 15%. Заради кризата в Украйна почиващите вече предпочитат да пътуват по въздух, за да избягнат преминаването на автобусите през зоните на конфликт.

Семейството от Беларус  ще има възможност да ползва ВИП-а на бургаското летище и в края на своята почивка в България преди полета за Минск.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук