16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Делото за смъртта на 11-месечната Краси от Крушевец влиза в съда

Съдът насрочи за разглеждане на 10, 11 и 12 март наказателното дело срещу Костадин Стоянов, който блъсна 11-месечното бебе Красимира в село Крушевец. Случаят е особено тежък – причинена е смърт на малолетно лице извън пътното платно, в населено място, на пешеходна зона, от служител на провоохранителните органи в системата на МВР, пишат от пресцентъра на съда. За разпити по делото са призовани 26 свидетели и 8 вещи лица, изготвили 11 съдебни експертизи. 

крушевец

С молба до Окръжен съд Бургас родителите на пострадалото дете заявяват, че желаят да поддържат обвинението на прокуратурата и искат да бъдат конституирани като частни обвинители в процеса.

Според обвинителния акт подсъдимият е бил на работа до 10,30 ч. на 10.09.2014 г. Вечерта той посетил тържество в ресторант в гр. Малко Търново. По време на престоя си там до 2 часа на 11.09.2014 г. подсъдимият консумирал алкохол – червено вино. На 11.09.2014 г. сутринта около 08,30 ч. той отпътувал към гр. Бургас като шофирал сам, въпреки че бил под въздействието на употребено наркотично вещество – марихуана, и на консумирания алкохол.

Като навлязъл в селото той намалил скоростта в рамките на разрешената за населени места. Преминавайки покрай магазин за хранителни стоки, управляваният от подсъдимия автомобил се движел със скорост 46 км в час. Тогава плавно напуснал лентата си на движение, пресякъл единичната непрекъсната осова линия и след като прекосил и лентата за насрещно движение, се качил на левия тротоар, удряйки с предната си лява част детска количка, която била оставена в непосредствена близост до стената. Детето починало на място вследствие на претърпяното пътно транспортно произшествие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук