13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Денонощни дежурства в общината при много студено време

За сега все още няма въведени дежурства във връзка с предстящата зима на територията на община Бургас. Те се въвеждат при очаквано влошаване на времето, казаВеселин Василев, директор на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ в община Бургас. По думите му метеорлогичната обстановка непрекъснато се следи, като от Хидрометеорологичната служба във Варна изпращат бюлетини за времето – месечни или седмични.

Сняг

„Въз основа на тези данни решаваме кога да въведем дежурствата“, каза Василев, цитиран от Агенция „Фокус“. Дали фирмите, които обслужват общината имат нужда от нова или допълнително техника за почистването на улиците ще се установи при предстоящите проверки.„Миналата година фирма „Титан” си бяха закупили сами нова техника и бяха подменили по-старите машини. Когато се наложи при по-сложна обстановка работим и със Затвора в Бургас.

Лишени от свобода при необходимост се включват, почистват спирките, разчистват снега, ние го извозваме, което е от полза за нас, а и за гражданите на Бургас”, каза още Василев. Той допълни, че разчитат и на сигнали на гражданите за това дали пътищата в Бургас и общината са почистени добре. Освен това служителите на дирекция УКОРС /„Управление при кризи, обществен ред и сигурност”/ увеличават нощните дежурства през зимата. Градът се разделя на зони и екипи с автомобили извършват проверки на място. Освен това са ангажирани и териториалните директори, тъй като те също носят отговорност за своите райони. „Така или иначе има достга очи, които виждат какво се случва в действителност”, допълни Василев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук