9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Денят на българския спорт ще бъде отбелязан в Поморие с мащабен парад и фолклорно надиграване

17 май е Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата. Като „Инвеститор в спортни таланти” и в подкрепа на кампанията „Да раздвижим Поморие”, Община Поморие е подготвила атрактивна програма, която буквално ще раздвижи централната пешеходна улица на града.

Честването на спортния ден ще се състои на 17.05.2016 г. /вторник/, от 16.00 часа в пространството ­­срещу църквата „Свето Рождество Богородично”. Програмата ще започне със забавно фолклорно надиграване между отборите на ОУ „Христо Ботев” и СОУ „Иван Вазов” Поморие. Междуучилищната танцова надпревара ще бъде последвана от парад на спортните клубове в общината, който ще тръгне в 17.00 часа от кафе „Градина” по посока храм „Свето Рождество Богородично”.

Подготовката за празника започна още днес, като изпълни дворовете на двете училища с народни ритми и добро настроение. Паралелките от I до VII клас проведоха вътрешно фолклорно надиграване, за да излъчат най-достойните си представители за оспорваното състезание във вторник /17.05.2016 г./.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук