16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Ден на отворените врати в бургаската полиция

В навечерието на Професионалния празник на българския полицай – 8-ми ноември във всяко от 16-те районни управления на територията на ОДМВР – Бургас е предвидено провеждането на Ден на отворените врати.

В Четвърто и Пето РУ – Бургас, РУ – Поморие, Несебър и Средец в деца от трети до девети клас от различните учебни заведения имаха възможността да се запознаят на място с нелеката полицейска професия и да се докоснат до оръжието и помощните средства, ползвани от полицейските служители.

sredec1Пред малчуганите бе разяснена структурата на крайморската полицейска дирекция, различните звена в нея, както и основните направления за полицейска дейност. Особено любопитство предизвикаха помещенията за задържане, както и бронежилетките и предпазните шлемове, ползвани при охрана на масови мероприятия. Служебното оръжие и боеприпасите бяха оценени по достойнство преди всичко от момчетата, но снемането на отпечатъци, осъществено от експертите към Базовата научно-техническа лаборатория приковаха погледите на момичетата.

Някои от учениците бяха подготвили тематични рисунки, които подариха на служители от районните управления. Това беше и повод да им бъде заострено вниманието към възможните рискове, дебнещи ги на улицата или в интернет-пространството. Не на последно място, съобразно възрастта им, подрастващите бяха запознати с опасностите от злоупотребата с наркотични вещества, като експертите демонстрираха прилагането на полевите нарко-тестове на терен за определяне на различните видове наркотици.

sredec2Денят на отворените врати ще продължи и утре в останалите районни управления на територията на ОДМВР – Бургас, като преди това от 11.00 ч. пред сградата на областната дирекция ще се проведе официална церемония по отбелязване Професионалния празник на българския полицай – 8-ми ноември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук