15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Депото на “Бургасбус” е напълно обновено и съоръжено с модерна дизел/метан станция

Приключват строително-монтажните дейности по реконструкцията и модернизацията на автобусното депо на „Бургасбус“ ЕООД, включително изграждане на дизел и метан станция. Кметът Димитър Николов посети обекта, за да провери качеството на свършената дотук работа и да се увери, че се изпълняват всички мерки за противопожарна безопасност. По думите му, бъдещето на общинския превозвач е осигурено поне за 20 години напред.

„Целият подвижен състав е обновен – и автобуси, и тролейбуси. Когато се подготвяше проектът „Интегриран градски транспорт на Бургас“, изрично настоявахме пред европейските партньори в него да се предвиди пълен ремонт и дооборудване на депото с всякаква техника и ремонтни запаси. Това дава една сигурност на общинския превозвач и неговите стотици служители за много години напред“, каза кметът Николов.

Сегментът „Реконструкция на автобусно депо, дизел и метан станция“ е един от основните в осъществяването на проект „ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА БУРГАС“, финансиран със средства на ЕО по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.5-001/2010/001, предоставени от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013, и собствени средства на Община Бургас.

След реализацията на строителните дейности се откриват реални възможности за оптимизиране на обслужването на новодоставения автобусен парк от 67 нови дизелови и метанови автобуси, обслужващи жителите на града, както и цалостно подобряване на организацията и ефективността на дружеството „Бургасбус“ЕООД.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук