14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Депутати искат проверки в Странджа по сигнали за претоварени камиони с дървесина

„Ситуацията в Странджа е обезпокоителна. Най-вече в община Малко Търново. Кметът Илиян Янчев може да разчита на подкрепата ни и на съдействие от наша страна тези практики, които унищожават едно от най-красивите места в България, да бъдат преустановени“. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков по повод сигналите в публичното пространство от кмета на Малко Търново, който алармира за претоварени камиони с дървесина, съсипващи пътищата в областта.

дървесина

„Като зам.-председател на Комисията по транспорт в парламента, ще инициирам проверки в района по отношение на сигналите, които бъдат извършени в кратки срокове. Те ще бъдат осъществени от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Не може тежкоторарните камиони, претоварени с тонове над допустимото, да се движат без притеснение по пътищата.

 

пътища странджаСлед тях остават повредени участъци от пътната мрежа, а средства за ремонт се осигуряват трудно от републиканския бюджет. Те могат да отиват и за дейности като здравеопазване, социални дейности и образование. Необходимо е да бъде затегнат контролът по износа и превоза на дървесина, а нарушителите да понесат съответните санкции“, категоричен е бургаският депутат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук