12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Депутати проверяват как се слагат снегозащитни огради на магистралата до Карнобат

Да проверят на място как се поставят снегозащитни огради на магистрала „Тракия” в участъка Бургас – Карнобат отидоха на терен председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков и водачът на Групата народни представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

В момента се изграждат защити на пробен участък, който е един от най-тежките при зимни условия (в началото на магистралата до Карнобат). По думите на директора на Областно пътно управление Митко Порязов за да се избегне затваряне на пътя при силен снеговалеж са необходими 10 км. огради.

„Не е редно при наличие на нова магистрала при зимни условия да се използва стария път. С колегите от групата ще водим разговори за отпускане на още средства за такъв тип снегозащитни огради”, коментира Бойчев.

„В навечерието на празниците гражданите, които използват пътната отсечка Айтос – Провадия вече ще преминават по изцяло подобрена настилка до Руен. Ремонтните дейности по този участък завършиха напълно”, съобщи Иван Вълков.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук