9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Депутатът Атанас Зафиров: Лъжа е, че федерацията по ръгби предлага Лучано за служебен министър на спорта

Депутатът от БСП Атанас Зафиров опроверга появилата се в някои медии информация, че Българската федерация по ръгби, чийто председател е той , е подкрепила Васил Иванов-Лучано за служебен спортен министър. В профила си във Фейсбук депутатът написа: „Днес в редица авторитетни медии, в т.ч. и БТА излезе информация, съгласно която спортни федерации са подкрепили Васил Иванов-Лучано за служебен спортен министър, в открито писмо до новия президент на България Румен Радев. С огромно учудване видях сред тези федерации и Българска федерация ръгби.

Нещо повече, по-надолу се цитира буквално следното :„Долуподписаните председатели на спортни федерации с настоящото писмо обявяваме своята подкрепа за господин Васил Минчев Иванов-Лучано, като най-подходящ кандидат за длъжността служебен министър на младежта и спорта“. И доколкото председател на БФР съм аз, на практика се твърди, че съм подписал подобно писмо.

Заявявам категорично, че това е неистина , не съм подписвал подобно нещо и няма да допусна по никакъв начин федерацията да бъде причислена към подобни, меко казано екзотични предложения и похвати. В УС на федерацията, подобна тема не е разглеждана, абсурден е и подхода на подписалите подобно писмо(ако е истинско).

Още по-абсурдна е т.нар.”кандидатура”, но това е тема на друг коментар и други отношения, които не касаят конкретната информация.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук