13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Сирийски семейства получават помощ от БЧК

Местната структура на Български червен кръст започна кампания по раздаването на хранителни продукти, от които да се възползват сирийски семейства в Бургаско. Помощите се приемат в социалната трапезария на улица „Оборище” 95. В тях са включени боб, захар, ориз, олио, брашно, бисквити, чай и други продукти от първа необходимост.

Пакети ще получат не само семействата, но и хора, които пребивават със статут на бежанци сами в страната ни. Очаква се от помощта да се възползват повече от 100 души. Освен храни Червенокръстката организация ще помага и с така наречените хигиенни пакети. Те трябва да задоволят краткосрочната нужда не бежанците отдентални принадлежности, тоалетна хартия, веро и памперси.

Кампанията ще продължи през целия ден, а ако запасите не бъдат изчерпани, социалната трапезария ще бъдe отворена и през утрешния ден. Доброволците на Младежката организация на Български червен кръст в Бургас са приготвили мартеници и забавни игри за децата. От организацията продължават да набират дарения и средства за закупуване на храна и санитарни материални за бежанците у нас.

Голяма част от бежанците, които вече получиха пакетите с помощи, пребивават у нас повече от година. Основна пречка пред това да намерят работа тук остава езиковата бариера затова и разчитат главно на средства, които им изпращат близки от Сирия. Повечето, които живетя в Бургас и региона са млади мъже. Всички са категорични, че щом войната в страната им свърши ще се върнат там. В Бургас има и десетина сирийски деца. Няколко са родени у нас.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук