13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Десето издание на Дни на руската култура в Бургас

Юбилейното десето издание е посветено на двама от най-големите композитори-класици – Чайковски и Скрябин. Програмата ще включва четири камерни концерта. Те ще се проведат в залата на Областна администрация при вход свободен.

Първият концерт, който ще открие инициативата, ще бъде на 26 септември от 12.00 часа. Той ще включва произведения на Сергей Рахманинов и П. И. Чайковски, изпълнени от сопрана Биляна Данаилова и Миглена Славова на пиано.

След това клавирното дуо Рада Чомакова и Красимира Червенкова ще изсвирят рядко изпълняваната творба на Игор Стравински „Пролетно тайнство“. На 16 октомври от 19.00 часа е клавирният концерт на Иля Овчинников, с който ще бъдат отбелязани годишнините на Чайковски и Скрябин. В него ще вземе участие неговата съпруга – цигуларката Христиния Овчинникова.

Третият концерт е на 21 ноември от 11.00 часа, в който ще вземе участие цигуларката Дора Енчева. Тя ще изсвири първа и втора соната за цигулка и пиана на Сергей Прокофиев.

Четвъртият концерт е на 19 декември отново от  11.00 часа, като в него ще вземат участие ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. „Дни на руската класическа музика“ се организират със съдействието на Община Бургас и Областна управа Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук