11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Десислава Танева: Близо 250 са заявленията за подпомагане на земеделски производители в Бургаско

Кампанията за прием на документи по програмата за директни плащания на земеделските производители през тази година, върви гладко, обяви в Бургас министърът на земеделието и храните, Десислава Танева. По думите й, от областта са получени близо 250 заявления за субсидиране. 

Танева допълни, че подмярката за инвестиции в земеделските стопанства ще бъде отворена, но с известен риск, който държавата ще поеме. Това ще се случи още преди програмата за развитие на селските райони да бъде одобрена, което трябва да стане в края на настоящата година. Приемът на проекти ще започне още в първия ден на Великденските празници, каза още земеделският министър.

Министър Танева прикани земеделските стопани да подават своите заявления навреме, за да не търпят санкции. Тя информира още, че на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните е създадена рубрика „Въпроси и отговори“ по кампанията за директни плащания.

В нея са обособени подсекции по схемите за подпомагане на производителите, като в тях ще бъдат публикувани по значимите и важни запитвания. По този начин всеки ще може да се запознае с поместената информация и да получи отговор на своя въпрос своевременно. 

Утре пък трябвало да стане ясно ще се се удължават ли сроковете за прием на документи по програмата за директния плащания. Днес въпросът се разисква от компетентните структури в Брюксел. Според сега записаните разпоредби, срокът изтича на 9 юни 2015 година. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук