17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Дестинация Ахтопол: Разходете се и помогнете

Доброволци ще почистват малки заливи около Ахтопол

Акцията ще се проведе на 17 септември. Организатори на събитието са Сдружение Зелена Странджа, Кметство Ахтопол и Бургаска асоциация за екологичен и селски туризъм (БАЕСТ).

„17 септември е събота, но е работен ден. Освен това е празник – Вяра, Надежда, Любов. Ние, вярваме, че включвайки се в тази акция, всички ще направим нещо добро. Надяваме се да бъдем повече, защото знаем, че всички обичаме природата и Странджа.”, пишат организаторите в официалната си Facebook страница.

За доброволците ще има осигурен безплатен транспорт от Бургас до мястото на почистването в близост до град Ахтопол и обратно. Ще бъдат раздадени чували, ръкавици и минерална вода. Отпадъците ще се събрат непосредствено от морския бряг и ще бъдат пренесени до място, откъдето да се извозят до най-близкото общинско сметище.

Автобисът за Ахтопол ще тръгне от Бургас в 8.30 от паркинга на магазин Била до автогара Запад.  Началото на акцията е планувано за 11.00 часа, като преди това ще бъде направен инструктураж и разпределение на доброволческите групи. Отпътуването за Бургас е в 15.30 часа.

Организаторите съветват да бъдем с удобни дрехи и обувки. Да вземем със себе си малко храна и шапка. Няма да възразят, ако слжите в раницата фотоапарат и бански.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук