15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Дете на 6 години гръмна собственик на заведение във Виноградец

Мъж е прострелян смъртоносно от 6-годишно дете в заведение в село Виноградец. Това съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов. Криминалистите изясняват всички обстоятелства около тежкия инцидент. Стрелбата станала снощи малко преди полунощ в питейно заведение в село Виноградец.

Говорителят на ОДМВР обясни, че компания е празнувала рождения ден на 6-годишно момче.“По първоначална информация, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет в разрез на изискванията за безопасност и законовите разпоредби. Започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето. При произведен неволен изстрел смъртоносно бил ранен собственикът на заведението“, обяви той, цитиран от „Фокус“.

Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина“ – Пазарджик. За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура“, допълни Стоянов. Притежателят на оръжието – 44-годишен жител на същото село е задържан за срок от 24 часа, а пистолетът е иззет. С детето работят психолог и инспектор „Детска педагогическа стая“, води се полицейско производство.

Пистолетът, който е убит мъжът във Виноградец е на председателя на общинския съвет в Септември, обяви „Блиц“. 44-годишният Лазар Влайков е задърожан. Малчуганът, който е произвел фаталния изстрел, е негов племеник.

Оръжение попаднало случайно в него, а възрастните не са го видели. Компанията била почерпена и никой не слядял какво прави рожденика. Застреляният е 47-годишен и се казва Наско.Детето е много стресирано и уплашено и с него работят психолози.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук