8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Детската Аполония „Духовно огледало” в програмата на празниците на изкуствата

От 28 август до 1 септември в Созопол традиционно ще се проведе XII ото издание на Детска Аполония „Духовно огледало“ в рамките на Празниците на изкуствата Аполония. В мероприятието ще вземат участие 19 творчески школи от страната и приблизително 100 деца – млади творци. На фона на изложби от детски рисунки и в импровизирани ателиета на открито децата ще изработват сувенири и други предмети от хартия, керамика и природни материали, ще демонстрират уменията си в тъкане на станчета и рисуване върху стъкло и коприна. apoloniq.jpgСвои творби ще представят и децата , участвали в летните творчески ателиета в международния еко-арт център „Духовно огледало“ в Царевското село Бродилово.

Ще бъде показана и „пътуващата“ изложба „Вълшебните чадъри“ на 40 изрисувани от деца чадъри, участници по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Мястото на събитието е градинката пред централния плаж на Созопол.

На откритата сцена в центъра на стария град гостите на Аполония ще могат да се насладят на песните и танците на деца от различни творчески състави.

Една от основните цели на сдружението е да насърчава творческия талант на българските деца в жизнено важни дейности като опазването на околната среда и формирането на „зелено“ отношение към заобикалящия ни свят. Търсенето и изграждането на алтернативни източници на чиста енергия и насърчаването на енергийната ефективност е важно, както за развитието и опазването на планетата Земя, така и за установяването на един по-надежден и екологичен живот за нашите деца.

Детска Аполония „Духовно огледало“ се провежда с медийното съдействие на „Нова българска медийна група“, която отправя покана към всички гости и деца от Созопол и региона да участват в ателиетата по изкуства, както и на откритата сцена.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук