13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Детските градини в Созопол – тип-топ

И  за най- малките ученици, възпитаниците на детските градини в община Созопол са положени много грижи, за да протече безопасно, удобно и приятно новата учебна година. За над 100 хиляди лева общината осигури по-добри условия за малчуганите и за техните учители и персонал в детските градини. В община Созопол продължава посещението на децата в детските градини да е безплатно за родителите им.

Монтирани са пътни знаци и преградни решетки на входа и изхода на ОДЗ”Здравец” и ЦДГ”Снежанка” в Созопол, които осигуряват безопасност на децата. Продължават обезопасителните мерки във всички детски заведения на територията на общината,като част от тях са осигурените нови пожарогасители,които отговарят на стандартите за безопасност.

Специално внимание е отделено на кухните на детските градини. Сменено е ел.таблото в кухнята на ЦДГ”Снежанка” в Созопол,закупена е нова готварска печка за детската градина в с Равна гора. Нов хладилник вече има кухнята в с. Росен, а ОДЗ”Здравец”-Созопол ще има нов до месец, както и професионален хладилен шкаф за малотрайни продукти. За всички кухни са доставени домашни роботи за тесто. Ремонтирани са стълбите пред сградата на детското заведение, а осветлението в ЦДГ”Снежанка” е изцяло подменено. Ремонтирани са вече и кухните на двете детски градини в общинския център.

Осигурени са допълнителни компютри за нуждите на домакините във всички детските градини,което улеснява работата им и подобрява контрола при хранене на малчуганите.За целта те бяха обучени от специалист- програмист, който е автор на програмата, по която работят.

Своевременно беше направена профилактика на отоплителната система на детските градини с парно отопление и са разчистени и подредени мазетата на детските градини. Ремонтирани са санитарните помещения и ВиК в детската градина в с. Равна гора. Напълно ремонтирана и обновена е оградата на детската градина в град Черноморец.

Направени са и доста промени в работата на детските градини, които са свързани с образователната дейност. Създадени са родителски настоятелства, които активно подпомагат учителите в детските градини и участват в живота на децата си. През миналата година родителските настоятелства препоръчаха в детските заведения да се изучава допълнително английски език, да тренират спортни танци и др.Инициативата продължава и през тази година.Целта е да се разнообразяват образователните дейности с децата извън задължителната учебна програма, която е съобразена с възрастта им.

Активни са и ръководствата на детските градини. Всяка група работи по мини проекти, като темите се определят от преподавателите им. Филиалът на ОДЗ”Здравец” в с. Равадиново и детската градина в с. Росен работиха успешно по Национална образователна програма, която има за цел допълнителна работа с деца от различни етноси и подпомагане на правилното усвояване на българския език.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук