11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Детските площадки в Созопол светнаха

Созопол се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“ като днешният ден бе посветен на почистване на детските площадки в града, освежаване и боядисване на пейките в района на детските съоръжения.

В почистването се включиха служители на община Созопол, представители на неправителствени организации, жители, сред които и деца.Три годишният Мартин стана любимец на възрастните, които се бяха заели да почистят и приведат в приветлив вид детската площадка известна като „Магарето“. DSC_0683Той заедно се включи в метенето на пространството около люлките, докато останалите се заеха с тесането на тревата между плочките, премахването на плевели и косенето на тревните площи. Старите кошчета бяха изнесени извън площадката, за да бъдат заменени с нови, а няколко ентусиасти влязоха в ролята на Том Сойер и боядисаха пейките.

В същото време на детската площадка на ул.“Вихрен“ служители на общината и живеещи в околните къщи реализираха специална кампания, като на всяко кошче в района след боядисването му поставяха надписи, подканящи посетителите да изхвърлят отпадъците в определените места. Пейките грейнаха след боядисването, а усърдието на участниците бе възнаградено, когато най- накрая детската площадка и зоната за отдих светна- чиста, подредена и освежена.

DSC_0635Най- много ентусиасти, обаче привлече любимият на много созополчани и туристи Миден плаж в Стария град. Възрастни, младежи и деца събираха дълго изхвърлените от хората и морето отпадъци, за да върнат привлекателността на малкия, но изключително живописен плаж. Руската диаспора в Созопол също се включи в почистването на плажа, и усилният труд бе възнаграден след като извън плажната ивица бяха изнесени десетки чували с отпадъци.

DSC_0698С нов и приветлив вид ще посрещнат децата утре и детската площадка „Кита“, както и останалите зони с детски съоръжения в Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук