14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

„Детско полицейско управление” – Поморие гостува на Летище Бургас

Строени, екипирани и изпълнени с ентусиазъм, 42-ма четвъртокласници от СУ „Иван Вазов” – гр. Поморие днес проведоха един от най-интересните си учебни часове. Занятието се състоя на Летище Бургас като част от двугодишната превантивна програма на МВР – „Детско полицейско управление”.

От началото на учебната година всеки петък, заедно с полицейски инспектор Георги Димитров от Районно управление – Поморие,  децата се учат как да се движат безопасно, как да пазят себе си и околните, да оказват долекарска помощ и строго да следят за нарушения на закона.

Днес младите служители на реда се запознаха с мерките за сигурност, прилагани от пристигането на пътници и товари до тяхното излизане или напускане на Летище Бургас. За атрактивния урок съдействие оказаха началник група „Летищна сигурност” Иван Недялков и служителите от гранична полиция и граничен контрол. Те разказаха повече за паспортните проверки и контрола на багажи. Малчуганите имаха възможността да се снимат и докоснат с истински самолет, но най-голям интерес предизвика специализираното служебно куче Нерон. Освен отлично изпълнение на команди, кучето демонстрира и безпогрешни умения за откриване на взривно вещество.

В края на месеца предстои вътрешен изпит, на който за учениците от „Детско полицейско управление” ще демонстрират наученото до момента.

Програмата се осъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообществените прояви, като за постигането на поставените цели ще спомагат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта е чрез игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук