18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Децата от „Коджакафалията” са на лятно училище

 Община Бургас спечели от Фонд „Социално подпомагане“ към Министерство на труда и социалната политика финансиране за проект „Летен образователен лагер за деца от Дом за деца, лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията“. Проектът е на стойност 35 770 лв. Част от тях са осигурени от Община Бургас и сдружението с нестопанска цел, което работи в Дома /училищното настоятелство/. Сумата покрива разходите за пълен пансион, образователни занимания, спортни мероприятия и екскурзии, както и пътните разходи за 2 автобуса от Бургас до курортен комплекс „Пампорово“ и обратно.

Лятното обучение ще продължи 10 дни – от 1 до 10 юли. В него са обхванати 80 деца от Дома и 7 придружаващи ги специалисти.

Паралелно с почивката се провеждат занимания и открити форми на обучение чрез интерактивни методи, за да се повиши информираността на децата по различни теми за превенция на насилието и овладяване на нови модели на поведение за избягване на агресията. Очакванията са по време на летния лагер да се повиши социалният опит на децата и те да изградят умения за общуване с връстниците си.sirasi.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук