11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Децата са основен приоритет в община Созопол

Имаме най- добрата социална политика, но има още какво да направим за децата, заяви кандидата за кмет на община Созопол Панайот Рейзи

Аз и моят екип реализираме една много добра и активна социална политика през последните 8 години и не само , че няма да се откажем от постигнатото досега, но както видяхте през изминалия мандат, ние увеличаваме и обогатяваме социалните услуги за жителите на община Созопол, заяви Панайот Рейзи на среща с млади майки от населените места в община Созопол.

Децата са основен приоритет и ще бъдат основен приоритет докато съм кмет на община Созопол, категорично заяви Панайот Рейзи и направи кратък обзор на социалните придобивки, насочени към децата, учениците и подрастващите.

Новородените деца в община Созопол получават по 2 000 лв. еднократна помощ. Изградена е модерна Детска кухня, където децата до 3 години получават качествена и разнообразна храна на символична цена, защото по-голямата част от издръжката е поета от бюджета на общината. Децата от всички населени места посещават детска градина безплатно, а самите сгради са нови, или ремонтирани и обновени по европейски стандарти. Децата в училище получават качествено образование, като училищата се дофинансират, за да няма слети паралелки и да не се допусне закриване на училища. Пътуването на учениците в рамките на община Созопол е безплатно, а превръщането на созополското училище в средно общо образователно, дава възможност на децата от различните населени места да получават специализирано образование в сферата на туризма, както и да завършат средно образование, като достъпа до него е напълно безплатен,защото общината поема транспорта на учениците. Голяма част от училищата са санирани и обновени, останалите се ремонтират със средства на общината. Финансират се от общината и различни национални и международни изяви на деца и ученици.

Важна част от грижата за децата е осигуряване на спортна база и финансиране на спортните клубове и мероприятия,заяви още Панайот Рейзи по време на срещата му с младите майки от община Созопол, на която присъстваха и част от кандидат- общинските съветници от листата на ГЕРБ. „ През изминалите два мандата, ние не само финансирахме съществуващите спортните клубове, но и насърчавахме създаването на нови, за да привлечем колкото се може повече деца и младежи да спортуват, както като любители, така и като професионални състезатели“, заяви Панайот Рейзи и добави: „ Спортът възпитава много важни за формирането на личността качества, важен е и за здравето на децата ни, но чрез спорта искаме да отдалечим и предпазим децата от наркотиците.“

Направихме много по отношение на децата и облекчаване на родителите им при тяхното отглеждане, но вероятно има и нещо, което сме пропуснали, затова очаквам вашите въпроси и предложения, заяви Панайот Рейзи на присъстващите.

Едно от предложенията бе да бъде обновена детската площадка в новия град, която бе построена от Ротари клуб преди 6 години. Повечето от присъстващите бяха майки на малки деца и искаха детските площадки да бъдат по-чисти, с нови съоръжения и обновени. Майки от град Черноморец се присъединиха към искането да има повече детски площадки и зони за отдих.

„ Всички съществуващи детски площадки ще бъдат обновени, ще бъдат изградени и нови детски и фитнес площадки през следващият ми мандат, заяви Панайот Рейзи. Това е част от програмата ми за управление, която предвижда и основен ремонт и реконструкция на Градската градина в Созопол. През изминалия мандат основните ни усилия и средства бяха насочени към завършването на проекта за Водния цикъл, който бе един много сериозен и труден за изпълнение проект, но с огромна икономическа стойност за туристическия бизнес. Сигурно имаме пропуски по отношение на детските площадки, но именно затова сме тук, за да ви чуем, обърна се към присъстващите майки Панайот Рейзи.

В края на срещата той пожела здраве на децата и техните семейства и апелира за подкрепа на предстоящите местни избори, за да продължи той и екипът му да работят за малките и големи жители на община Созопол.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук