14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Деца в Бургас ще се състезават по пожарна безопасност

Деца от детски градини в Бургас ще се включат в състезанието „Пожарникарят във всеки от нас“. Надпреварата ще се проведе на 5 декември  от 10.00 ч. в Спортна зала “Бойчо Брънзов” в бургаския комплекс “Зорница”. Организатор на състезанието е Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Съорганизатори на порявата са :“Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас”, Обединено детско заведение №5 “Иглика” , Обединено детско заведение №7 “Райна Княгиня”  и Обединено детско заведение №15 “Моряче” .

 Целта на състезанието е повишаване на противопожарната култура на децата, създаване и развитие на трайни практически умения у тях и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии и свързаните с тях опасности. В състезанието ще се включат следните дисциплини: Състезателна пътека с препятствия по утвърдени правила – отборна дисциплина; Хореография с тематична насоченост към целите на мероприятието – отборна дисциплина; Най-красива детска рисунка на тема: “Пожарникарят в моите очи” – индивидуална дисциплина.

В съдийските комисии  за дисциплината “Състезателна пътека с препятствия” ще участват  длъжностни лица от РСПБЗН гр. Бургас. За дисциплината “Хореография”- председател на журито –  Елена Симеонова, председател на СК по художествена гимнастика “Олимпия”; помощници: представители от спортни клубове и ОУПБЗН – Бургас. За дисциплината “Най-красива детска рисунка” – жури с председател от Общински детски комплекс (ОДК) – Бургас и членове от ОДК и ОУПБЗН – Бургас.

 Надпреварата в отделните дисциплини с излъчване на индивидуални и отборни призьори ще се проведе при спазване принципите на безпристрастност и обективност в отсъждането.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук