17.1 C
Бургас
сряда, май 22, 2024

Деца от Царево представиха общината на фестивал в Италия

От 8 май до 11 май 2014 година децата от спортен клуб „Sunshines“ гр. Царево взеха участие в XI Международен Фестивал за Фолклорни и Съвременни Изкуства „Le spiagge d’Italia“, който се проведе в Лидо ди Йезоло, Италия. 19 деца от клуба на възраст от 12 до 16 години, представиха община Царево с танци в различни съвременни стилове.

На първо място се класираха Борислава Чаушева и Илиян Цветков с латино дует и едно второ място за Борислава Чаушева с танца „Зомби“. Клубът взе специалната награда на организаторите „Супервиста“ Италия за цялостно представяне, която включва и 30% отстъпка за участие в предстоящи фестивали през 2014 и 2015 година.

Лидо ди Йезоло се намира в региона на Венето в Италия. Този крайбрежен град е много популярен сред чуждестранните туристи, както и сред италианците, като един от най-дългите плажове в Италия, простиращ се на дължина от над 13 км. В непосредствена близост до плажа има голямо разнообразие от хотели, магазини и атракции. Намира се много близо до Венеция и нейната лагуна и много други интересни места в Североизточна Италия.

В рамките на фестивала децата посетиха един от най-романтичните градове в света -Венеция, а на връщане Любляна и Загреб. Децата от спортния клуб, заедно с техния ръководител Ива Петрова, лично благодариха на кмета на община Царево инж. Георги Лапчев, като му подариха колаж със снимки от пътуването.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук