17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Деца със специални потребности твориха за Деня на хората с увреждания

Деца от целодневни и обединени детски заведения и от училища на територията на Бургас и общините Айтос, Карнобат и Средец показаха своя талант и заложби по различен начин по случай 3 декември- Световен ден на хората с увреждания. Инициативите се проведоха под мотото „И аз творя“.

В продължение на близо месец малчуганите твориха апликации, коледни сурвачки, глинени фигурки, рисунки и други интересни неща, с помощта на специалните педагози от Ресурсен център- Бургас. Децата показаха, че макар и различни, притежават талант и умения да творят. Техният потенциал се развива, с помощта на ресурсни учители, психолози, логопеди, слухово-речеви рехабилитатори, тифлопедагог. По този начин малчуганите доказват пред себе си и пред обществото, че имат волята и потенциала да продължат да се развиват напред и нагоре.

Само седмица преди Денят на хората с увреждания, слухово-речеви рехабилитатори от Ресурсен център- Бургас представиха в Пазарджик презентация на тема „И аз мога- помогнете ми  да успея“-един поглед за дългогодишната работа на специалистите с децата със слухови и комуникативно-речеви проблеми, които са общо 46 на брой. Сред тях вече има и студенти в елитни университети в страната.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук