15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Деца сътвориха „поляна от кръпки“

Частно основно училище с изучаване на чужди езици „Бургас” се включи в инициативата „Поляна от кръпки”. Тя се реализира от Българска фондация Биоразнообразие. Децата от подготвителната група, първи, втори и трети клас изобразиха върху парче плат 15 х 15 см. любимото си растение, и ще изпратят тази „кръпки”, за да бъдат включени в една голяма цветна поляна.

За вдъхновение са избрани различни цветя и растения странджанска зеленика и странджански дъб, блатно кокиче са сред предпочетените защитени видове. Освен растенията върху квадратчето е записано името на детето и името на изобразеното цвете.

Всички произведения ще бъдат изпратени в Българска фондация „Биоразнообразие” най-късно до 30 март 2013 г. Всички „кръпки” и техните истории ще бъдат сканирани и показани в онлайн галерия, и след това ще бъдат събрани в обща „поляна”.

Тя ще бъде показана по време на Фестивала на дивите цветя в Смолян през месец юни 2013 г., а след това ще посети и други места в страната.

Пътуваща изложба с подборка от всяка страна ще бъде показана и на другите европейски фестивали на дивите цветя през следващата година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук