10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Дечица се борят за живота на своята учителка

Децата от най-голямата детска градина в Бургас ОДЗ „Зорница Звездица“ започнаха битка за живота на своята учителка Генка Димитрова, която е болна от рядка форма на рак. Първата стъпка беше направена по време на благотворителна вечер, която се състоя в комплекс Atlantis в квартал „Сарафово“.

Генка Димитрова е посветила живота си на децата на Бургас. През 2011 г. младата жена е отличена от Община Бургас за работата си като учител. Майка е едва от две години, когато съдбата я сблъсква с най-тежкото изпитание – рака.

„Емоционален апокалипсис, паника и хаос. Това беше усещането, когато чух диагнозата -светлоклетъчен сарком на меката тъкан. Слушах лекуващия лекар как обяснява колко рядко е заболяването ми и само задушаващото чувство на безизходица и страх ме сковаваше. Първото нещо, което си помислих беше: „Боже, дали ще видя сина си пораснал?“. Това споделя в 36-годишната Генка.

Щом разбират страшната вест учители, родители и деца се обединяват около една кауза – да помогнат на майка и дете да останат заедно. Започват дарителска кампания в детската градина, но бързо разбират, че трябва да привлекат вниманието на повече хора.

Първото от поредицата планирани събития се проведе под формата на благотворителна вечер в боулинг центъра в Сарафово. Децата от ОДЗ „Зорница Звездица“ показаха, че са готови на всичко, за да помогнат на своята учителка. Те не само откриха концерта с трогателни танцови и вокални изпълнения, но и сами приготвиха храната, поднесена на посетителите.

По време на събитието бяха събрани 2517 лв. За лечението на младата майка са нужни над 40 000 лв. Предстоят още две инициативи – благотворителен концерт по повод Никулден, който ще се състои на 7 декември в актовата зала на ОДЗ „Зорница Звездица“, както и голям концерт, който ще се проведе през януари месец в НХК и ще обедини усилията и таланта на звезди и ученици от целия град.

Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи като дари средства по специалната дарителска сметка:

Титуляр: Генка Димитрова Димитрова
IBAN: BG50UBBS80021039539240
BIC: UBBSBGSF
Банка: Обединена българска банка

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук