9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Джебчийки от Червен бряг и Левски точат банкови карти в Слънчев бряг

60-сет на месец ще бъдат командированите полицаи в Слънчев бряг. Това съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. По главните алеи в курорта вече патрулират и две двойки велополицаи. Очаква се и подкрепление от полицаи от Районните управления в Айтос, Карнобат и Сунгурларе, които ще бъдат най-вече пеши патрули.Служители на бургаската жандармерия, заедно със служебни кучета ще патрулират по плажната ивица, за да се предотвратят кражби от туристи, които са решили да направят нощно къпане.

„Чуждестранните туристи все още се оказват неподготвени за реалността, която ги очаква тук въпреки това, че имаме превантивна дейност. Още с кацането си в България туристите получават брошури , на няколко езика , обясняват им се най-честите възможни рискове, но се оказва, че те са лишени от чувството за самосъхранение и след употребата на алкохол то прераства в абсолютна безотговорност по отношение на личното имущество. Те оставят таблети, скъпи мобилни телефони да се зареждат във фоайетата на хотелите или в увеселителните заведения, . отиват до тоалетната и после констатират, че те са изчезнали” , коментира Цветелина Рандева.

velo police 1По думите и през годините се видоизменят и джебчийските кражби.

„В годините имаше едно пресрещане на туристите , замятане на врата им на раковини, като с раковините, които туристите отказваха, се сваляха и златните им синджири или се извършваше преджобване. С течение на годините имахме трансформация, като жени предлагащи сексуални услуги , опипват туриста и го ограбват. Джебчийките са предимно от градовете Червен бряг и Левски. Когато вали те се пренасочват от улицата в търговските центрове и отново разчитат на това, че хората ще бъдат небрежни към личните си вещи . Много често след като задигнат чанта с портмоне и банковата карта се окаже на едно място с ПИН кода, следва източване на картата. Ако картата е без таван би могло да се стигне и до изтеглянето на големи количества пари. Имахме дори куриозен случай, при който представителка на джебчийски клан се сдоби с 5000 евро от кредитната карта на руска гражданка, отседнала в курортния комплекс .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук