20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Джънг Джоу – Бургас тръгва от март 2016

Контейнерен блок-влак от китайския град Джънг Джоу до Бургас ще тръгне през март. Това стана ясно по време на среща между кмета Димитър Николов, председателя на Българо-китайската търговско промишлена палата Виктор Азманов и представители на търговската компания WGYP.

Компанията е  първата фирма с лиценз за безмитна трансгранична електронна търговия /duty free cross boarder e-commerce/, в рамките на първата пилотна зона за такава търговия в Китай, град Джънг Джоу. WGYP е и в основата на стартиралия блок-влак от Джънг Джоу до Хамбург, която вече 2 години се оперира от ZIH (партньор на WGYP).

Целта на посещението на китайската делегация бе проучване на предимствата за стартиране на линия Джънг Джоу – Бургас и поставянето на Бургас като един от градовете по централния път на коприната. Обсъдени бяха и опциите за установяване на взаимоотношения с производители от региона, с цел износ на продукция за Китай.

Според кмета Димитър Николов тази инициатива ще даде тласък на местната икономика и ще привлече повече сериозни инвеститори. Градоначалникът подчерта по време  на срещата, че всички местни компании могат да се обрщат към общинската администрация при желание да осъществят контакти с китайски партньори.

На срещата присъстваха още Франк Фу – председател на WGYP, Едсон Тонг – вицепрезидент, Алекс Ма Чиеф от Международния департамент на компанията и проджект мениджъра за България.

По-късно представителите на китайската компания се срещнаха със заместник-областния управител Севдалина Турманова. Тя представи възможностите за инвестиции в региона, както и потенциала на областта в сферата на туризма и селското стопанство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук