15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Диана Експрес в Царево за празника на града, Стоянка Мутафова пали елхата в Ахтопол

От 09:00 часа в храмовете „Св. Цар Борис І” гр. Царево и „Св. Успение Богородично” кв.Василико ще се отслужат празнични литургии за здраве. Двете литийни шествия от храмовете ще се срещнат в центъра на града, които ще продълажат към пристанището. Според обичая ще бъде направен водосвет на рибарското пристанище. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето в чест на хората, загубили живота си там. Празничният ден ще продължи с българската рок-група Диана Експрес, а рибарите ще раздават курбан за здраве.

Официалният празник на град Царево ще продължи и в следващите дни със провеждането на турнири по волейбол и тенис на маса.

В Ахтопол също започна подготовката за идващите празници. На 6 декември  кметството, рибарската кооперация в града и храм „Възнесение Господне“ организират за жителите и гостите на града литийно шествие и хвърляне на венци в морето. За присъстващите на събитието е подготвена кратка музикална  програма, рибена чорба, печена риба и вино. На 7 декември ще гостува народната артистка Стоянка Мутафова, която  от 18:00 часа тържествено ще запали  коледните светлини на елхата, а  от 18:30 ще гледаме постановката “ Парижки лудории“ с нейно участие.

Както подобава, ще отбележат празника и в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук