14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Дивизион патрулни кораби чества 50 години

Във военноморска база-Бургас тържествено беше отбелязана 50-годишнината от създаването на Дивизион патрулни кораби.

На церемонията присъстваха заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев.Присъстваха още заместник-командирът на ВМС комодор Димитър Денев, представители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, бивши командири и военнослужещи от дивизиона, ветерани и гости.

Със заповеди на министъра на отбраната, на началника на отбраната, на командващия на Съвместното командване на силите и на командира на ВМС бяха връчени награди на отличили се военнослужещи.

Командирът на военноморска база-ВМС комодор Митко Петев поздрави командването, личния състав и ветераните от дивизиона, като им пожела висок войнски дух и все така да всеотдайно да работят за утвърждаване авторитета и  престижа на Военноморските сили на България.

Проведе се и церемония за валидиране на пощенска карта с надпис „50 години от създаването на Дивизион патрулни кораби”.  Валидирането беше извършено от госпожа Лиляна Драгоева – директор на Регионално управление „Югоизточен регион” на Български пощи ЕАД и комодор Димитър Денев.

Празника приключи с „Ден на отворени врати” за гостите и близките на военнослужещите от дивизиона.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук