11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Димитров отнесе Гофен, влезе в голямата четворка

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, се класира за полуфиналите на турнира в Лондон – финален от календара на АТР. Гришо игра страхотно и разби световния номер 7 Давид Гофен (Белгия) с 2:0 сета (6:0, 6:2).

По този начин първата ни ракета записа втора победа в британската столица и спечели своята група „Пийт Сампрас“.

Мачът започна отлично за Димитров, който първо взе подаването си, а впоследствие проби Гофен с лекота. Оттам нататък Гришо продължи да доминира и с още два пробива затвори частта при 6:0. Така той стана единственият от финалния турнир в Лондон, печелил сет без да дава гейм на съперника си. Първата част продължи само 27 минути.

Българинът продължи да доминира, а изнервеният от развоя на срещата белгиец подари още един пробив на съперника си с двойна грешка в началото на втората част. В последствие Димитров дръпна с 3:0 с деветия си пореден гейм, въпреки че в него трябваше да отрази първия брейкбол за противника.

Гофен спечели първия си гейм за 1:3 и след това оказа по-сериозна съпротива, но фасковията беше достатъчно солиден, за да не позволи на белгиеца да се надява на обрат.

С победата си във втория кръг в групата и със спечелените 200 точки Димитров си гарантира, че ще измести хърватина Марин Чилич от петото място в световната рангилиста и със сигурност ще запише ново рекордно класиране след края на турнира в британската столица.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук