17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Димитър Бойчев: Атанас Зафиров да помага на кметовете, да не си играе на прокурор

Знае ли народният представител от БСП Атанас Зафиров какви са правомощията на членовете на комисиите в Народното събрание?

С каква легитимност и авторитет ще работи Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, при условие, че Волен Сидеров е председател?

Това са въпросите, които поставя депутатът от ГЕРБ-Бургас и областен лидер на партията Димитър Бойчев към Атанас Зафиров, който пред медиите се закани да разследва черноморските кметове в качеството си на член на т.нар. комисия „Антимафия”.

„Изказването на Зафиров, че ще разполага с пълния капацитет и ресурс на прокуратурата принципно може да се сравни със сюжет на фантастичен роман, но ако все пак тази комисия получи подобни правомощия ще бъде доста смущаващо Волен Сидеров да е с ранг на прокурор”, коментира Димитър Бойчев.

По думите му Атанас Зафиров трябва да излезе от ролята си на разследващ, въпреки че очевидно вече се е вживял в нея (нищо, че комисията все още не е започнала реална работа).

„Вместо да си играе на прокурор, какъвто очевидно няма да стане, би било добре депутатът Зафиров да започне да се интересува от работата на кметовете в областта и да им помага в качеството си на представител на управляващата Тройна коалиция”, категоричен е Бойчев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук