12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Димитър Бойчев: Имаме амбициите да увеличим кметовете на ГЕРБ с още двама

Г-н Бойчев, кога ГЕРБ ще обяви номинациите си кметове за предстоящите местни избори?

– Имаме решение на Изпълнителната комисия до края на юни да се проведат навсякъде събрания за номинации за кметове на общини и населени места. След уточняване на номинациите те ще бъдат изпратени до комисията. До края юни ще имаме пълна яснота за всяко едно населено място на територията на областта.

 

Димитър Бойчев Ще бъде ли направена оценка на работата на вашите кметове?

Оценката за работата на кметовете се дава от избирателите и от това, което визуално са свършили градоначалниците. За мен, всички наши кметове са много успешни. Те показаха нов начин на работа, ако щете и при усвояването на европейските средства. Всички наши кметове най-вероятно ще бъдат номинирани за още един мандат. Мисля, че там, където имаме наши кметове няма напрежение.

 

Безспорно бургазлии се интересуват кога кмета на Бургас Димитър Николов ще обяви дали ще се кандидатира отново?

 

Разбираемо е, защото по мои наблюдения, най-голямото опасение на бургазлии е това да не би кметът на Бургас „да го вземат нанякъде”. Това е много сериозно опасение. Хората са много сериозни, поне с тези, с които аз се срещам. Кметът на Бургас Димитър Николов е много сериозен човек. Хоризонта му не е за един или два мандата, а доста по напред във времето – бих казал 15 – 20 години. Той е отговорен към своите избиратели. Мисля, че ще се кандидатира, но все пак това е негово решение и право.

 

Несебър е една от морските общини, в които ГЕРБ няма свой кмет. Каква ще бъде тактиката ви там и водят ли се разговори с братя Диневи, тъй като за никого не е тайна, че тяхната подкрепа за една или друга кандидатура предопределя резултатите от вота?

 

Това е категорично така. Несебър е единствената община на територията на област Бургас, в която нямаме кмет. Водим разговори с абсолютно всички. Малко по-странна е ситуацията в Несебър. Имаме разговори с всички, включително и с братя Диневи.

 

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров ли ще е кандидата на ГЕРБ в Несебър?

 

Той е един от нашите кандидати. Все още не са минали партийните събрания, така че коментарите ще бъдат прибързани.

 

Каква е ситуацията в другите общини Карнобат, Сунгурларе, Руен, Малко Търново?

 

Категорично ще имаме наши кандидати навсякъде. Водим разговори с различни бъдещи кандидати. Спецификата на всяка една община е наистина много различна. За Карнобат например единият от кандидатите ни там ще е нашият общински координатор и заместник-областен управител на областта Владимир Крумов . Той е млад и трябва да се налага.

 

Ще подкрепите ли кмета на Малко Търново Илиян Янчев?

 

При положение, че той ни припознае, да ще го подкрепим. Янчев е един от успешните кметове. Доста отворен е към изпълнението на различно проекти. Комуникираме често. Малко Търново е доста трудна за управление община, но мисля че той се справя добре като кмет.

 

Как ще бъде подредена листата ви за общински съветници. Ще има ли нови лица?

 

Сега сме на етап до края на юни да минат събранията за номинации на кметове. Следващият етап е номинацията на общински съветници. Моето виждане е, че при всички положения трябва да има приемственост, но и нови лица в листата. Това са младежите, членове на ГЕРБ. Някои от тях вече са доказани специалисти в своите области.

Сигурно имате някакви притеснения преди вота наесен. В каква посока са?

 

Изборите са едно благородно състезание. Преди всяко едно състезание има притеснение. Винаги съм казвал, че ако не си работил през четирите години на своя мандат, говоря за кметовете на общини, няма как да убедиш хората, че си свършил добре работата си за месец. Хората вече не могат да бъдат манипулирани.

 

ГЕРБ ще успее ли да увеличите кметовете си в Бургаски регион ?

 

Сега имаме 6 общински мета. Това е програма минимум. Имаме амбиция да увеличим списъка с още двама. Борбата ще е навсякъде. Мисля, че там където имаме кметове сме доказали, че можем да работим и ще бъдем припознати и от хората в другите общини.

 

Водите ли разговори с Реформаторския блок за подкрепа в отделни общини?

 

Водим разговори. Всяка една партия решава как и кой ще подкрепи на отделни места по време на изборите. Мисля, че ни предстоят още много разговори, преди ситуацията да се изясни. Относно Реформаторите – най-вероятно да, ще имаме взаимодействие на тези избори.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук