12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Димитър Бойчев: Нервите на колегите от БСП не издържат. Започнаха кадруването

„Мисля, че чистките в държавата имат сериозна градация от гледна точка на важността на промените, които се правят. В четири дирекции на полицията бяха освободени служители. В Бургас, Хасково, Варна и Пловдив. Конкретно за Бургас искам да ви заостря вниманието, че позицията, която е съкратена е на заместник-директор на ОДП – Бургас.“. Това обяви на среща с журналисти в Бургас областният лидер на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев. Изявлението му идва след като заместникът на полицейския шеф в Бургас Калоян Калоянов – Владо Маринов беше освободен от длъжност.

„Длъжността, която се заемаше Маринов, е доста притеснителна, от гледна точка на това, че той е бил и шеф на Икономическа полиция и шеф на БОП – Бургас. Презумпцията на едно служебно правителство, както всички знаем, е главната задача да организира честни избори. Тази промяна ни провокира да си зададем въпросите – наистина ли ще имаме честни избори на 26 март? Имаме около 20 дни преди изборите и де факто се съкращава една позиция, която при всички положения ще се отрази, според нас, на този процес. По-скоро на процеса по противодействие на провеждане на едни честни избори“, каза Бойчев.

По думите му, Маринов е бил директор на Службата за борба с организираната престъпност и той е човека, който в детайли е запознат с този крими-контингент. „Всички знаем, че по-скоро подготовката на изборите минава през точно този контингент. Това са едни от хора, които по-скоро ги ангажират да манипулират изборите, от гледна точка на купуването. Затова, това за нас е наистина много фрапиращо и много притеснително. Съкращаваш една позиция в дирекцията, която при всички положения, въпреки професионализма на директора и другите хора, които работят в тази структура, няма как да не се отрази. При положение, че вадиш един кадър, който е доста подготвен и фактически е покривал точно този контингент“, каза още Димитър Бойчев.

ГЕРБ - Бургас

 

Той допълни, че областта е притегателен център за този крими-контингент, предвид наличието на толкова много морски курорти. „Само след около два – три месеца ние влизаме в активен туристически сезон. Винаги преди началото на летния сезон се прави едно събиране с посланиците на чуждите държави, съответно с хората, които са ангажирани от държавните структури с провеждането и протичането на един предстоящ туристически сезон. И това също няма как да не се отрази и да не ни провокира да се притесняваме от гледна точка и на предстоящия туристически сезон, затова че наистина това, което слушахме и от господин Герджиков, че в никакъв случай няма да има тенденциозно намесване, виждаме, че не се случва и според мен е още едно доказателство, че професор Герджиков си опетни доброто име, с което влезе в служебното правителство. Това ме навежда на мисълта, че един от основните ангажименти, които той е поел при встъпването си в длъжност, е точно тази чистка, която да направи в администрацията“, заяви Димитър Бойчев.

Той коментира и промените в борда на директорите на Пристанище – Бургас, които бяха направени преди седмица. „Много тихомълком мина тази промяна, но човекът, които е назначен, е бил съдружник във фирма с областния координатор на БСП – Бургас – господин Тишев. Виждаме как не издържат нервите на колегите от БСП да започнат кадруването, въпреки и многото приказки на госпожа Нинова, че тя не се занимава с кадровата политика на служебния кабинет. Виждаме, че фактите са различни. Тишев и новоназначеният член в борда на пристанището, са бил съдружници във „ФУУДС ДИСТРИБЮШЪН ООД“. Тази фирма се е занимавала с продажба на картофи. Това носи градската легенда. Нищо против картофите нямам. Наистина са много фрапиращи назначения. Хората в Бургас няма как да не обърнат внимание на тази кадрова политика на служебния кабинет. Имаме индикации, че това е дирижирано от една политическа партия. Александър Петков е бил назначен в борда на директорите на Пристанище – Бургас на мястото на Георги Тодоров, който е зам.–министър на транспорта“, каза Димитър Бойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук