15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Димитър Бойчев: Реваншизъм няма да има, но предстоят ревизии в общините

През 2007 г. ГЕРБ имаше само 1 кмет, сега спечели в 6 общини от общо 13 и това е отличен резултат, заяви днес областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

 На първи тур бяха избрани кметовете на Бургас Димитър Николов, на Созопол Панайот Рейзи  и  на Царево Георги Лапчев, а на втори тур ГЕРБ победи в Поморие, Приморско и Средец.

Анализът още показва, че управляващите  имат 93-ма общински съветници общо в региона, при 31 на предните избори. Димитър Бойчев заяви, че приемат навсякъде изборнитрезултати и реваншизъм няма да има в нито една община.

Най-сериозен е пробивът в червените общини- в Царево, където Петко Арнаудов управлява три мандата, в Средец, където спечели Иван Жабов  и в Приморско.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи каза днес пред медиите, че хората са гласували за работещите кметове, като  най-важно е да се печелят проекти и привличат
европари.

 Иван Алексиев, който спечели изборите в Поморие, каза, че вече е готов с екипа, с който ще работи. Поморие е общината с най-големи
задължение в региона, около 5 млн.лв.

Днес стана ясно , че групата общински съветници на ГЕРБ в Бургас си имат нов водач и това е Димитър Людиев.  Новината съобщи общинският лидер Иван Вълков.
Досегашният водач Дияна Йорданова ще заеме мястото на Иван Алексиев в парламента.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук