13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Димитър Бойчев: Ще се оптимизира работата на Летище Бургас без да се прави компромис със сигурността

Да се оптимизира пропускателния режим на Летище Бургас, така че въведените мерки за сигурност след атентата да не пречат на туроператори и летовници. Това са обсъдили днес депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев, Димитър Бойчев, който е член на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм към НС,  с ръководството на бургаския аеропорт и туроператори. „Срещата е съгласувана с министъра на икономиката Делян Добрев и министъра на транспорта Ивайло Московски.

„Получих много обаждания от туроператори, че на летището мерките за сигурност създават проблеми и решихме да организираме тази среща. Тя беше много конструктивна и стигнахме да решение, без да се прави компромис със сигурността на туристите, да се организира по-добре пропускателния режим и проверките”, съобщи за zonaburgas.bg депутатът Димитър Бойчев.

Туроператорите са се оплакали също, че шофьорите оставят автобусите на организираните туристи без надзор и докато се товари багажа отиват да пият кафе.  Този проблем ще бъде решен.

Димитър Бойчев благодари на кмета на Бургас Димитър Николов и на шефа на МВР Бургас Милен Димитров за присъствието на срещата. Според бургаския депутат е добре, че се е засилила комуникацията от страна на институциите и директорът на Летище Бургас Георги Чипилски и неговия екип, което ще доведе до изчистване на проблемите.

Взетите мерки са с цел да не се допусне отлив на туристи, заради засилените мерки за сигурност на бургаското летище.

В срещата взеха  участие още председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков, изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров, както и представители на Гранична полиция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук