13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Димитър Николов: Бургас не е комини и дим, а бизнес, туризъм и спорт

„Почувствах се горд, разбира се и от името на всички мои съграждани, че Бургас отново е отличен като най-добър град за живеене в България. Наградата е факт благодарение на постоянните усилия, които полагаме за подобряването на живота в града. Той се промени с желанието и на общината, и на хората, които живеят в него.” Това каза за zonaburgas, кметът Димитър Николов, който прие наградата лично от премиера Пламен Орешарски .Димитър Николов

По думите му, Бургас се е превърнал в град, който създава условия за туризъм, бизнес, спорт. „През тази година ни предстои да завършим дългоочаквания ремонт на пл. „Тройката”. Завършваме и цялостното обновяване на градския транспорт с доставката на новите тролейбуси. От това лято ще посрещаме и туристи на остров „Св . Анастасия””, допълни кметът Николов.

През 2014 година завършва и строителството на спортната зала в двора на Математическата гимназия, закритият басейн в к-с „Меден рудник”. „Вървим и към успешен завършек на „водните цикли“ във Ветрен и Минерални бани, новото депо за отпадъци. През следващата година трябва да реализираме и атракциона  „Подземният град”, както и да открием новия експозиционен  център „Флора””, каза още Димитър Николов.

За първи път в седемгодишната история на наградите „Най-добрият град за живеене в България, връчвани от в. „24 часа“ и Дарик радио победителите за 2013 г. са два града. Велико Търново и Бургас получиха голямата награда с по 40 точки, получени от 20-те критерия, по които се оценяват градовете в класацията. Велико Търново получава голямата награда за първи път, а Бургас за трети път и за втора поредна година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук