18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Общината ще участва в конкурс на „Блумбърг“, помагайте!

Община Бургас се регистрира за участие в престижния конкурс на Фондация „Блумбърг“ за градове с население над 100 000 души – Mayors challenge. Инициативата на бившия кмет на Ню Йорк – Майкъл Блумбърг дава възможност на най-добрите идеи да спечелят финансиране и шанс за реализация.

“Много хубави неща се случиха в Бургас през последните години, благодарение на идеите, които бургазлии дават на местната власт постоянно. Ето, че сега имаме повод още веднъж да проявим нашата изобретателност и да спечелим външно финансиране за нов проект. Бъдете активни и предлагайте смело. Разчитам на вас!”, каза кметът Димитър Николов. Идеи за проекти, които да се реализират в Бургас, можете да изпращате до 15 декември на електронна поща: [email protected]

Можете да ги входирате и на хартиен носител в деловодството на Община Бургас /на гърба на сградата/. През януари ще бъдат организирани обществени обсъждания на генерираните идеи, а най-добрите от тях ще бъдат изпратени на Фондацията до 31 януари 2014 година. Най- креативните проекти, които Община Бургас ще използва при кандидатстването, ще бъдат наградени.

Кметът Николов призовава за активност бургаските студенти и ученици, които показват авангардно мислене . Добре дошли са идеите на силно работещия неправителствен сектор в Бургас, на творческите гилдии – архитекти, занаятчии, художници, артисти. Учители, лекари, работещите в областта на туризма, юристи, полицаи, журналисти, пенсионери – всеки може да бъде полезен. Изложете идеята си в кратък стегнат текст – ако в нея има силен потенциал, общинските експерти ще помогнат тя да бъде оформена и конкретизирана.

Важно: Предложенията трябва да са иновативни и смели, но реалистични, тъй като в конкурса участват стотици градове, а одобрените ще са няколко. Те могат да са от областта на високите технологии, здравеопазването, детската грижа, градското устройство, екологията, спорта, информират от пресцентъра на общината. Това трябва да са идеи, които променят, помагат, улесняват живота на жителите на града. Няма точна формула за успеха, но най-важното е предложенията да са оригинални и различни от общия поток, който ще се излее към Фондацията, за да привлекат вниманието на журито.

В това издание на конкурса за първи път са допуснати да участват европейски градове. Миналата година Голямата награда спечели Провидънс от щата Роуд Айлънд, с проект за подпомагане на деца от бедни семейства да подобрят езиковите си умения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук