13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Димитър Николов: Двамата с Фандъкова ще балансираме Цветанов

Кметът на Бургас Димитър Николов останал изненадан от решението на първите в ГЕРБ, относно  номинацията му за зам.-председател на партията. „Разбрах за това, когато имената бяха обявени в залата. Имах очаквания да продължа да съм член на изпълнителната комисия”, коментира Николов пред „24 часа”. Така или иначе, сега той ще отговаря за политиките на партията в местната власт и регионите.

Пред изданието кметът увери, че отдавна поддържа комуникация със свои колеги от цялата страна, което щяло да помогне в работата му. „В последните години на нашето управление малко неглижирахме темата „региони и местни власти””, допълва Николов.

По думите му, двамата с Йорданка Фандъкова ще се стремят към баланс. „Аз лично съм десен формат политик с местен опит. И в това си качество ще работя в посока партньорство с десните партии, включително с тези, които са извън парламента, но участват в местната власт”, отсече кметът на Бургас.

Относно критиките на опозицията за стабилитета на ГЕРБ, Николов коментира: „Мисля, че е необходимо успокояване вътре в партията. Контактувам с много членове на ГЕРБ, особено с тези, които работят в местната власт. Част от тях имат по-крайни виждания. Има кметове от ГЕРБ, които изцяло подкрепят политиката на партията, но и такива, които се отнасят с известна доза критика и забележки. И това е нормално за всяка партия. Не може всички да мислят еднакво. Ще се постарая да внеса баланс и успокояване.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук