15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Димитър Николов се срещна с тримата спасители

  

Кметът на Бургас Димитър Николов прие в кабинета си мъжете, които спасиха бедстващи хора по време на пороя в ранните часове на 6 септември. Николай Градев,  Николай Кирилов и Марин Гърков получиха реплики на позлатена тракийска монета намерена при археологическите проучвания на Аква Калиде.  Предстои героите да бъдат удостоени със званието почетен гражданин на Бургас, след като кметът внесе искане до местния парламент.

Водата отнесе  в дерето край пътя Созопол- Бургас няколко автомобила, а в две от колите намират смъртта си 21-годишната Камелия Желязкова  и 69-годишната Недялка Танева. Момчетата не могат да се търсят от кошмара във фаталната нощ. Спасителите както ги наричат бургазлии казват, че и други се притекли на помощ. Сред тях и чужденци. Казват, че колебание да влязат във водата е имало, за кратко. Всичко се случило за секунди:

Марин Гърков, който успя да спаси съпругът на загиналата Недялка Тотева от Бургас не пожела да разговаря с медиите. Община Бургас обявява днешният 8 септември за ден на траур в памет на жертвите, които взе потопът. Редица събития бяха отменени, а флаговете пред местната администрация – спуснати наполовина. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук