13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Димитър Николов служебен премиер?

Кметът на Бургас Димитър Николов ще бъде служебен премиер, съобщи добре запознат източник на ureport.bg Новината била потвърдена и от депутат от ГЕРБ, пожелал анонимност до официалното обявяване на кандидатурата. Кандидатурата на Николов неофициално е била съгласувана между политическите сили.

Димитър Николов-кмет на Бургас

Николов е един от най-успешните политици на ГЕРБ. На партийния форум през февруари т.г. Николов беше избран и за заместник-председател на ГЕРБ. 47-годишният Николов управлява община Бургас за втори пореден мандат.

Женен е, има три деца – момиче и двама сина. По силата на Конституцията президентът е този, който назначава служебния премиер и служебен кабинет, след като правителството подаде оставка. Служебният кабинет има ограничени правомощия, основната му задача е да проведе честни избори, които се насрочват до 2 месеца от подаването на оставката.

На консултациите, които започват утре, 27 юни, в парламента между парламентарно представените политически сили, се очаква да бъде договорена оставката на кабинета „Орешарски“.

Пред бургаски медии Димитър Николов отрече разпространената информация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук