16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Димитър Николов: Учителството е патриотична мисия

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургаските учители по случай днешното отбелязване на Международния ден на учителя. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

„Учителството не е обикновена професия. То е високоотговорна патриотична мисия и основен двигател на всяко прогресивно общество. Затова на днешната дата отправям към Вас специални поздрави – за себераздаването, креативността и постигнатите резултати”, се казва в поздрава на кмета. Той посочва, че Бургас целенасочено инвестира в образование и ще продължи да го прави, защото то е основата, върху която се градят всички планове за бъдещето.

„Който се учи, той ще сполучи“ е една от любимите ни народни мъдрости. Дори и в най-бедни години българинът се е водил от тази максима и е правил всичко възможно да изучи децата си. А в днешните конкурентни времена трябва да сме още по-активни, защото образованието е онова, което отличава успешния град и държава от останалите. След родителите, учителите са хората, на които децата разчитат най-много. Силно Ви вярвам и аз. Винаги можете да разчитате на моята подкрепа. Община Бургас ще застане зад всяка Ваша добра идея и ще помага за решаването на всеки проблем, който ви пречи да работите спокойно и достойно. Бъдете здрави и вдъхновени. Продължавайте да обличате в покритие самочувствието на бургазлии като знаещи и можещи хора!“, се казва още в обръщението на кмета Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук