14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Димитър Николов: “ 6 декември е най-светлата дата за бургазлии!“

Скъпи съграждани! Днес е 6 декември – най-светлата дата от календара за всички бургазлии, Празникът, в който почитаме закрилника на нашия град – Свети Николай Чудотворец. Ето защо в този празничен ден на първо място искам да поздравя всички свои съграждани и да им пожелая нещата, без които не можем – здраве, благополучие и късмет. Честит Никулден бургазлии! По традиция на днешната тържествена сесия числото на почетните граждани на Бургас се увеличава с още няколко имена. Искрено се надявам достойнството и примерът, който тези хора дават с поведението и обществената си дейност, да послужи за вдъхновение на всички, които искат Бургас да е най-красивият, най-уреденият и най-развит град. Нека новите почетни граждани на Бургас приемат моите сърдечни поздрави и комплименти.

Възползвам се от присъствието на всички бургаски общински съветници в тази зала, за да им поднеса своите благодарности за ползотворното ни сътрудничество и добрата съвместна работа и през тази изтекла година. Бъдете доволни и горди за всички добри инициативи, реализирани в града през 2009 г., а те не бяха малко. Защото заслугата за това е и Ваша. Както Ви обещах преди година работата ни ще става все повече и все по-отговорна. Много свършихме, но и много остава за вършене. Въпреки немалкото трудности, които срещнахме по пътя, осъществявайки важните за града благоустройствени и инфраструктурни проекти, изминалите вече две години и резултатите от тях показват, че настоящия Общински съвет на Бургас работи успешно и постига нещата, за които бургазлии мечтаят от много години насам.

Благодарност искам да отправя и към цялата Общинска администрация, която положи много усилия да се случат максимално бързо, но и качествено всички започнати проекти. Силно се надявам старанието им да бъде оценено от бургаските граждани.

Това, което искам да споделя с всички Вас е, че впечатлението ми от миналата година се затвърждава – хората в Бургас наистина стават все по-активни, все по-дейни и все по-големи оптимисти за това, че града ни се преобразява, че Бургас става все по-хубав, все по-успешен, с все по-богати възможности за успех и развитие на младите хора, и все по-добър за живеене. Нямам предвид само редицата, провели се класации, а най-вече реалните условия и постижения в града.

Както вече Ви бях обещал 2008 – ма бе година на проектирането, а 2009 – та на реализацията на готовите ни проекти за благоустрояване и подобряване на инфраструктурата, на децата, на младите и активни хора. Доказателство за това са редицата нови детски градини, спортни и детски площадки, напълно обновени улици и спортни обекти като спортната зала в „Меден рудник“, спортния комплекс от игрища в ж. к. „Изгрев“, новите басейни зад Флората и др.

Не искам да Ви губя времето и да навлизам в подробности за всичко извършено от нас до момента, само ще кажа, че въпреки тежката ситуация в условията на световна финансова криза, Бургас се справя много по-успешно за разлика от много други градове. Това бе оценено и от различни представителни проучвания. Неслучайно съвсем наскоро бяхме отличени за развитие и популяризиране на спорта и инвестиране в изграждането на спортни обекти и съоръжения, бяхме класирани на първо място като град с най-добри условия за правене на бизнес и не на последно място официалната страница на Община Бургас бе оценена на престижното 2 – ро място в конкурса „БГ Сайт“. Защото първите сериозни резултати от нашите дела са видими за всички.

Свършихме доста работа, но има още много неща, които да отчетем до края на мандата – изграждане на новите индустриални зони на Бургас, построяване на болницата в „Меден рудник“, МБАЛ да стане една от 6 – те образцови в страната болнични заведния, да реконструираме и модернизираме центъра и Морската градина на Бургас, да започне строителството на детелината Бургас – Средец – Созопол, да се реализира зоната за обществен достъп на пристанището по проекта „Супер Бургас“, да се подобри качеството на градския транспорт.

В този празничен ден ще кажа само – Аз вярвам, че ще успеем да свършим всичко това, защото изпълняваме своите обещания, защото думите ни се превръщат в дела, защото стремежите ни се материализират, защото всички ние искаме да живеем в един по-добре уреден, по-модерен и по-преуспяващ град.

Още веднъж пожелавам Честит Никулден и в аванс весела Коледа и щастлива Нова година на всички бургазлии и всички, които имат дух на бургазлии у нас и по света! Защото гордостта и богатството на Бургас това сте Вие! nikolov123.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук