14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Димчо Михалевски: Без касови апарати за рибарите и право на една постройка на „Ченгенето“

Промяна на наредби в Закона за рибарство и аквакултури ще регламентира кое е „дребно мащабен риболов” и ще освободи рибарите от задължението да ползват касови апарати. Това съобщи депутатът от БСП Димчо Михалевски на пресконференция в „Капитанската зала“ на хотел България. До края на годината трябва да бъде направен постоянен регистър на рибарите и те ще имат право на една постройка, която обаче е свързана с поминъка им, а не да притежават палати. 

на снимката: на пресконференцията с депутата Димчо Михалевски присъстваха още областният лидер на БСП Николай Тишев и общинския лидер на БСП Бургас Евгений Мосинов

 

 

Така ще бъдат узаконени рибарските постройки например в „Ченгене скеле”, но няма да бъдат узаконени вилите на хора, които не се занимават с риболов.

Михалевски каза още, че се е противопоставил на идеята да бъде отдадено на концесия ловно стопанство „Ропотамо”. Според депутатът стопанството отчитало годишна печалба от 250- 300 000 лв. и държавата може да печели от него, а не да го дава на частник на концесия за 15 години и приход от 2 млн. и 500 хил.лв. Практиката на подобни концесии била на по-късен етап към тях да се прикрепят цели Горски стопанства с печалби от дърводобив.

Димчо Михалевски коментира  и студентските стачки. Според него студентите имат право да протестират, но те в случая са употребени. Не случайно било присъствието на Ивет Добромирова- гласът на служебния кабинет на окупацията, както директната подкрепа от страна на президента.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук